Become a WarriorGoddess in 30 days.

‘Ik geloof in jou!’

Slaap problemen helpt ons niet bij het bereiken van die gelukkige staat van zijn. Hoe komt het nu dat vele van ons last hebben van slecht slapen. En wat kan je er aan doen om wel weer die energie te ervaren die je zo hard nodig hebt om dat blije, vrije en gezonde leven te leven? Hieronder vertel ik jou waarom dagdromen je niet gelukkig maakt en wat mij geholpen heeft.

In het ziekenhuis heb ik mezelf laten testen via allerlei toeters en bellen op mijn lichaam en sensoren op mijn hoofd. Al jaren ben ik oververmoeid. En heb ik het gevoel ik niet diep slaap. Tijdens mijn slaap ben ik mij bewust van mijn eigen gedachten, mijn pijntjes en van mijn omgeving. En doordat ik nooit s’ ochtends een uitgerust gevoel heb, wilde ik toch nagaan of ik wel in een goede REM slaap terecht kwam.

De uitkomst was dat ik een prima hoeveelheid uren sliep zoals het hoorde, volgens de reguliere medici. Zoals je weet is slaap noodzakelijk om tot rust te komen en onze spieren te ontspannen. Daarnaast is de bedoeling dat je je emoties, gebeurtenissen en je opgedane kennis verwerkt en een plek geeft.

Tijdens mijn coaching sessies leg ik je uit, dat momenten wij meemaken of zien, overdag gefiltert worden in het werkgeheugen. Ons brein bepaalt of wij iets toestaan tot ons bewustzijn.

Namelijk via ons korte termijn geheugen wordt de keuze gemaakt of een fragment los gelaten wordt  (i.v.m. niet belangrijk) of wel wordt verwerkt in het werkgeheugen. Dit geheugen bevindt zich vooraan in de prefrontale cortex van onze hersenen. Stress klachten zoals burn-out, depressie of slaapproblemen worden veroorzaakt door de ontregeling van je gevoelscentrum; namelijk je lymbische systeem (die emoties en stress rationeel verwerkt).

Dus even technisch:

Via je zintuigen ontvang je informatie. Dit zijn de puntjes in een netwerk. Een neuraal netwerk in je brein van puntjes die associaties vormen. En deze elementen samen vormen een herinnering. De functie van dromen is patronen herkennen. Wetenschappers hebben gezien dat de prefrontale cortex s’ nachts is uitgeschakeld en je daardoor hyperactief associeert in je dromen. Dus je hersenen zijn s’ nachts aan het werk om de minder voor de hand liggende puntjes te verbinden, via het lymbische systeem.  Wanneer door een emtionele belasting, negatieve emoties (zoals angst, boosheid, schaamte of schuld), worden verdrongen, ontstaat Stress in het lymbische systeem. Onze harde schijf draait patronen en programma’s af die ons zelfbeeld verstoren. We voelen ons onzeker, eenzaam, niet in staat tot actie. En dat frustreert.

Vanuit mijn Bach bloesem therapie opleiding, geloof ik er volgens de Dietmar Krämer methode in, dat een onduidelijke lichamelijke klacht, een onderliggende emotionele of mentale oorzaak heeft.

Een negatieve emotie zoals angst, wrok, eenzaamheid of jaloezie kan bewust of onbewust opgeslagen zijn in  ons lange termijn geheugen. Weerstand en ontkennend gedrag heeft meestal te maken met jouw ‘niet reële’ gedachten. Je brein heeft een afweer mechanismen oftewel negatief coping gedrag ontwikkelt om oorspronkelijke, diepere pijn niet te hoeven voelen. Maar wat helaas alsnog resulteert in negatieve emoties.

Het gevolg is dat onbewuste spanning adrenaline aanmaakt, waardoor je lichaam in de vecht- en vlucht stand paraat staat. Hierdoor slaap je slecht in. Na een slechte nacht voel je je waarschijnlijk verstrooid en dromerig. Ja of ja? Dit effect maakt ons overdag vermoeid en ongelukkig, omdat je de realiteit dus anders beleefd.

(Meer uitleg over dit soort mechanismen, zoals; Valse Hoop en Valse Macht lees je in het boek ; het herontdekken van je ware zelf’ van ingeborg Bosch.)

Hoe doorbreek je dus nu de vicieuze cirkel van angst- en stress patronen en voorkom je slaapproblemen?

Je weet natuurlijk dat slaapgebrek je stemming verslechterd. je begrijpt nu dat je de REM slaap wel nodig hebt, om emotionele impact van gebeurtenissen overdag te verzachten. Maar wanneer bijvoorbeeld na een ongeluk de schrik nog goed in je lijf zit, dit een teken is dat je het trauma eerst bewust mag verwerken. Dat een eerste slechte nacht er dan bij hoort. Dit geldt ook voor andere stress oorzaken (werkdruk, tv, ruzie).  Om te voorkomen dat het trauma (ongeluk) niet in je geheugen verstevigd wordt. Want we willen niet dat dit negatief wordt onthouden in het lange termijn geheugen met alle slaapproblemen en stressklachten van dien.

Fysieke pijn en angst liggen dicht bij elkaar, in de beleving van het lymbische systeem. De vicieuze cirkel is dus dat emoties wekken afweermechanismen op en dat roept weer oude pijn op.  Afweermechanismen en coping strategieën worden getriggerd door sensitisering. De definitie van sensitisering is: externe stress veroorzakende stressoren, die corresponderen met interne stressoren (verdrongen, onbewuste emoties en ervaringen). En deze kan je behandelen met MunayQi methodes! Stappen naar goed slapen en niet meer moe zijn beschrijf ik hieronder.

“Geluk is een mentale toestand die geactiveerd wordt door het limbische systeem”. Zei; Antonio Damasio.

Droom, Leef, Doe …en wordt de beste, sexy Jij! 

Ja, ik doe voor €27,00 mee!

Become a WarriorGoddess in 30 days.

‘Ik geloof in jou!’

Je begrijpt nu wel dat (onverwerkte) emoties, trauma’s, kennis uit studie en herinneringen opslaan heel veel energie kost. De hersenen raken moe. En de harde schijf raakt vol. Ik heb een technisch stuk aan je uitgelegd om je te laten realiseren dat het opslaan van kennis en gebeurtenissen via de aanleg van synapsen tussen de hersencellen gebeurt. En dat we dit kunnen beïnvloeden door een andere, positievere, neutralere, fijnere, synaps verbinding te laten plaats vinden. maar dan is goed slapen zonder stress belangrijk!

Voordelen lekker slapen en gezond weer op

-Want wanneer adrenaline s’ nachts sterk afneemt, ontstaat er ruimte tussen de hersencellen. Waardoor meer vocht door de hersenen kan circuleren om deze te reinigen.

-Wondjes genezen, je nagels groeien en je gezicht fleurt op als er voldoende groeihormoon in de hypofyse wordt aangemaakt tijdens diepe slaap.

-Het stresshormoon Cortisol wordt in bijnieren gemaakt in tweede helft van de nacht om ons wakker te maken. Teveel stress is teveel cortisol is te vroeg wakker!

-Langdurige stress gaat juist zorgen voor uitputting van de bijnieren, dus minder aanmaak cortisol, dus moeilijk wakker kunnen worden en niet willen opstaan.

-Melatonine het hormoon van het donker, reguleert slaap-waakritme onder invloed van buitenlicht. Dus wanneer het donker wordt, maakt de epifyse melatonine aan en geeft het af om prettig in te gaan slapen.

 

Belangrijke stappen om slaap te bevorderen zijn:

Stap1: Wandelen, beweging, meditatie en op ademhaling focussen kan het hoofd leeg maken.

Stap2: Ritme. Zelfde tijd naar bed. Zelfde tijd opstaan.

Stap3: Omgeving en sfeer. kamer temperatuur koel. Lichaams temperatuur moet kunnen dalen. Stilte of rustgevende muziek is oke. Geen onrustige geluid.

Stap4: Denk om slaaphygiëne. Schoon katoenen beddengoed en pyama. Kamer luchten. Raam open.

Stap5: Licht. Dim het licht. Geen tv of mobiele telefoon of computer werk uur voor het slapen gaan.

Stap6: Let op je voeding en drinken. Warm kopje melk bevat tryptofaan, wat melatonine aanmaakt. En warmte rustgevend is.    Geen Cola, koffie, alcohol of suiker in de avonduren.

Stap7: Emoties zien, doorvoelen en ontladen. Lief zijn voor jezelf. Je innerlijke criticus / gedachten / stem bedanken voor zijn bezorgdheid. Pieker gedachtes als wolkjes voorbij laten drijven. Verzorg je geestelijke gezondheid.

Stap8: Luxomed infrarood acupunctuur werkt anti-stress en kan slaap bevorderen. Natuurgeneeskundige therapie verzorgt het fysiek lichaam.

Stap9: Laat je adviseren door orthomoleculair therapeut in Aminozuren.  Aminozuren zijn natuurlijke en gezonde nutriënte, die op natuurlijke wijze zorgen at bepaalde afvalstoffen die medeveroorzaker zijn van slaapstoornissen (zoals ammoniak) beter worden afgebouwd. Dit is een natuurlijk ontgiftingsproces zonder bijwerkingen. Deze bevinding werd in 1998 zelfs met de Nobelprijs voor de Geneeskunde toegekend. Het ging daarbij voornamelijk om het aminozuur arginine. Samen met carnitine en nog andere aminozuren vormt het een belangrijk wapen in de strijd tegen slaapstoornissen. Aminozuren zijn zonder recept te verkrijgen en vallen niet onder de noemer medicijnen.

Ja, ik doe voor €27,00 mee!

Ja, ik ontvang graag de digitale MunayQi folder

Neem contact met ons op!

Leef vanuit je hart.

es, het is echt mogelijk naar tevredenheid toe te werken en de zo gewenste rust te optimaliseren.  Let op dat je niet verwacht dat je elke dag 100% vol zelfvertrouwen en happy bent. Want allemaal hebben we onze ups and downs. Wil je dus a.u.b. niet meer vasthouden aan je hoge eisen van zelfverzekerdheid. En vriendelijk zijn tegen jezelf, zoals je dat ook tegen je beste vriendin zou zijn. Behandel jezelf niet als de vijand. Die kritische blik motiveert je niet. Door de aangevallene en de aanvaller te zijn, ontstaat een stress-overload. Jouw beschermend brein komt weer in vecht en vlucht modus met stress, burn-out en depressie tot gevolg.

Als je niet lekker in je vel zit en je bent om wat voor reden uit balans, dan vertrouw je dat stemmetje niet meer en voel je je onzeker. Onzekerheid heeft een sterke invloed op het luisteren naar je gevoel. Door die onzekerheid vertrouw je niet of nauwelijks meer op je innerlijke gevoel, en op deze manier wordt de onzekerheid alleen maar erger. Hoe sterker iemands vertrouwen is in zichzelf, des te meer vertrouwt men op het gevoel. En dan heb ik het natuurlijk over het echte zelfvertrouwen en niet het machozelfvertrouwen want dat is een schijnzelfvertrouwen. Werken aan je zelfvertrouwen zal er voor zorgen dat je steeds vaker naar jezelf durft te luisteren, wat uiteindelijk een vooruitgang voor je betekent. Over het algemeen is je eigen innerlijke gevoel zeer betrouwbaar.

Confrontatie met eigen emoties

De confrontatie met je eigen emoties is een van de moeilijkste opgaves die ‘n mens aan zichzelf kan opdragen. Hoe moeilijk dan ook, zo’n confrontatie met je eigen gevoelens is ook een kans om jezelf als mens te ontwikkelen. Het toegeven dat we een probleem hebben is op zich al een grote stap.

Emoties, je krijgt ze gratis bij je geboorte. Het zijn signalen die je vertellen hoe het met je is. Emoties kunnen verdeeld worden in vier primaire emoties: bang, boos, blij en bedroefd. Andere emoties zoals jaloezië, afgunst, medelijden, wrok of schaamte zijn samengestelde (secundaire) emoties omdat er denken aan te pas komt. Het gebeurt dus niet onbewust. Primaire emoties zijn er al op jonge leeftijd, en dat is niet zonder reden. Ze hebben een probleem oplossende functie. Door te luisteren naar je gevoelens kom je te weten wat je nodig hebt. Iedere emotie heeft zijn functie.

Mijn MunayQ Methoden helpen je om niet meer bang te zijn. Trauma uit het verleden te ontladen en onzekere gedachten over jezelf of over de toekomst te stoppen. Zelfcompassie brengt jou zelfvertrouwen!

Aan jou de keuze:

To become the best version of yourself in a relaxed way.

Fortuna features a Text Box element – call to action box that you can use to stress on a piece of text and add a button. Pick from several style presets (Boxed/Bordered/Normal) in order to create different outputs. Check out some of the most useful element options below as well as a few examples further below them.

Features

Text Title
Text Content
Background Toggle
Accent Color Border Toggle
Button Link
CSS Animation

Let's work on your exciting new project together!

Fortuna is a clean design, powerful WordPress Template suitable for a wide variety of websites that you and your clients will love. Content creation is a breeze with the drag’n drop Visual Composer and tons of modification options available at the click of a button.

Let's work on your exciting new project together!

We are Awesome & Cool plus Our Services Rock

We create beautiful, user-friendly, feature-rich WordPress Templates that both you and your clients will love.

We are Awesome & Cool plus Our Services Rock

We create beautiful, user-friendly, feature-rich WordPress Templates that both you and your clients will love.