Van klagen naar stralen.

Klagen, zeuren, zeiken, ik zie het op tv, het komt voor in mijn familie en ik zelf ben er ook niet vrij van. Maar wel bewust van. En ik ben het ongelukkig zijn na mijn scheiding zat. Ik wil me niet somber voelen of voorbij gelopen of geïrriteerd. Ik ben klaar met het dragen van mijn zware rugzak en de bijbehorende klaagzang.

Ik wil me niet meer ‘niet leuk’voelen. Maar stralen, shinen, en oprecht enthousiast zijn. En jij? Denk jij dat, dat ‘ongelukkig voelen’, je overkomt of dat je wel controle hebt over negatieve gedachten? Klagen zal toch niet erfelijk zijn en via de genen doorgegeven kunnen worden? Als jij jezelf  simpele stappen naar meer vrolijke dagen en een gelukkige Jij gunt? Lees dan hieronder wat ik weet over klagen en stralen.

Ballast

Uit hersen activiteit onderzoek blijkt dat negatieve gedachten, beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten, stress veroorzaken. En stress is slecht voor je gezondheid. Verkrampte gevoelens bepalen DIRECT de mate van STRESS en spanning die jij ervaart in bepaalde situaties. En de beperkende overtuigingen die jij je door de jaren heen eigen hebt gemaakt, bepalen jouw keuzes en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Deze ballast kleurt de bril waarmee jij naar jezelf, een ander en het leven kijkt! Volgens onderzoek van celbioloog Dr. Bruce Lipton bepaalt jouw ballast zelfs welke – erfelijke – ZIEKTEN zich zouden kunnen ontwikkelen.

Deze BALLAST die jij bij je draagt, bepaalt dus voor 95% hoe jij je voelt, denkt, gedraagt, handelt en in het leven staat. Ballast ervaar je als spanning, pijn of andere fysieke klachten in je lichaam. Stress activeert je immuunsysteem. Hierdoor stijgt je bloeddruk, je gaat misschien meer emotioneel eten en bent chagrijnig tegen je vrienden of familie. In het woordenboek wordt klagen uitgelegd als het uiten van droefheid of pijn door geluiden of woorden. We klagen om onze ontevredenheid te uiten. En dat is echt niet erg zo nu en dan. Want het leven is niet altijd leuk.

Vechten tegen moeilijke gevoelens werkt niet. Strijd geeft juist stress. En ik waarschuw je, wanneer je teveel klaagt, kan het een automatisme worden. Een gewoonte van negatieve gedachten die macht over je gaan hebben. Iets wat ons is overkomen zoals een trauma is natuurlijk niet erfelijk. Er zijn wel onderzoeken bekend waarbij er een variatie gewenst is van genen in ons menselijk lichaam om meer tevreden te zijn met onze realiteit. Een gen dus dat voor meer blijheid en tevredenheid zorgt. Naast dit feit, geloof ik dat ondanks gebeurtenissen uit je verleden, hechtingsproblemen, schuldgevoelens of angsten, je wel de keuze hebt om in het Nu te leven, als jouw gewenste jij, in plaats van slachtoffer. Zelfs over de onbewuste programmeringen kan jij de regie weer terug nemen als je wil 

Stap 1; weten hoe jouw gewenste Jij eruitziet.
Stap 2; De overtuigingen en gedachten die jouw niet verder helpen opruimen in het hoofd, met behulp van de MunayQi methodes.
Stap 3; Luister naar je hart en kom in actie.

Mijn missie is te zorgen voor een fysieke en mentale glimlach in jouw spiegel door middel van stress transformatie. Je begrijpt nu dat Stress een grote negatieve invloed heeft op je lichaam, op je stemming en op je gedrag. Zie hieronder wat voorbeelden.

FysiekGemoedstoestandGedrag
HoofdpijnOngerustheidEmotioneel eten of te weinig eten
SpierspanningBeweeglijkheidDriftig
SlaapproblemenGeen focusTeveel drugs/alcohol
OververmoeidheidHoogsensitiefNicotine nodig
Libido verliesBoos/klagenAlleen willen zijn
MaagklachtenVerdriet/depressieTe weinig of niet sporten

Roze bril

Ben jij je klaagzang ook zo zat. Ben je toe om in het Nu; de ‘jij’ te willen zijn, die straalt en blij is omdat je stress triggers hebt leren ontladen? Via mijn MunayQi methode leer je relativeren. Met als gevolg Stress Transformatie, ontspanning,  meer energie en je gaat dingen weer met een roze bril bekijken. Jouw mentale balans herstelt. Via zuivere kinesiologische spiertesten test ik de innerlijke oorzaak van je levensklachten uit. Tijdens het Reset Your Mind Coach traject leer ik je ballast effectief zelfstandig loslaten en verloren positieve gevoelens weer terug te halen. Het leven is soms geen feestje. Maar waardevol is het zeker. En zonde toch als de jaren voorbij gaan zonder dat jij je hart vol enthousiasme volgt?

Stap uit je negatieve bubbel en geniet weer van jouw zelf te creëren leven! Omring je met positieve mensen. Lig in een deuk om niks. Humor is belangrijk om onrust om je heen heel even los te laten. Ik heb een cursus time management gevolgd, met de intentie mijn waardevolle leven beter te gaan plannen. Ik kan wel klagen dat tijd mijn vijand is en ik alles altijd alleen moet doen. Maar uiteindelijk ben ik diegene die toch hulp kan vragen zo nodig. En ik ben die perfectionistische gene die teveel op een dag wil. Dus manage je stress en turn klagen om naar happiness. Maar hoe doe je dat? Voor de meeste onder ons blijkt het best een opgave. Want klagen en verwijten, worden gestuurd vanuit het ‘emotionele deel’ in ons brein. Dit geeft ons een bescherming zo zeggen onderzoekers.

Hoe zorgen we er nu voor dat een chemische synaps, een neurotransmitter in ons brein, naar een nieuwe synaps schiet, met als uitwerking positieve gemoedstoestanden en gedachten? In mijn reset-Yourmind programma ga ik dieper in op het hoe. Zoals hoe je op een simpele manier toch de moeilijke stappen gaat zetten gaat naar jouw waardevolle leven. Dankbaar zijn voor hetgeen we wel hebben in het Nu. En je leert lief zijn voor jezelf. Je weet niet half hoe belangrijk dit is!

Dankbaarheid kristal

Ik vergeet nooit het boekje over de foto’s gemaakt door Dr. Emoto, van bevroren water waartegen gesproken was. Op de foto werd duidelijk dat de ijssterren met de woorden ‘ik haat je’ chaotisch en ongestructureerd waren.

De ijssterren met de woorden ‘ik houd van je’ of de mantra ‘ohm’, waren prachtig mozaïek-achtig gevormd. Ons lichaam bestaat uit meer dan 70% water. Wanneer je dus minder klaagt, maar jezelf toe spreekt in stimulerende, vriendelijke woorden, kan de invloed dus groot zijn. Of je dit nu als energetisch of fysiek fenomeen wilt begrijpen.

Hetzelfde geldt voor de verbinding tussen synapsen in onze hersenen. Jij hebt hier invloed op, waneer je de realiteit accepteerd. En daardoor kan positief in het leven staan, een geautomatiseerd gedrag worden. Dus wanneer je weer eens klaagt. Laat het los. Verander het of accepteer het!

  • Bron: Body Mind Release
  • Bron: Duke university
  • Bron: www.trouw.nl
  • Bron: MumayQi CREATE methode

Leave A Comment